donderdag 10 februari 2011

Afsluiting

Wij zijn inmiddels weer veilig aangekomen in Nederland. De laatste dagen in Pelgrimkondre hebben we het nog druk gehad met de kas, maar alles is fantastisch verlopen.

Vrijdag 21 januari kwam een delegatie van het ministerie van LVV regio Binnenland ons project bezichtigen. Zij hebben met leden van de werkgroep over de kas gepraat en daarna met ons. Dhr Raghoe, hoofd regio Oost, heeft nog een aantal zeer nuttige tips kunnen geven over de afbouw van de kas!

De einddag was verplaatst naar de dinsdag, en gelukkig kon het ministerie van LVV zich aanpassen en zo kon de training voor de werkgroep toch nog doorgaan. In de ochtend was de training gepland. Dhr. Wongsowikromo, hoofd regio Oost, kwam met nog 3 afgevaardigden van het LVV een duidelijke training geven voor de werkgroep. Het nut en het gebruik van de kas werd op een duidelijke manier uitgelegd, daarnaast werden er nog veel dingen verteld over de teelt van de gewassen die verbouwd zullen worden in de kas. De training was voor de werkgroep, maar ook een aantal geïnteresseerden uit de omgeving kwamen deze training bijwonen.

Training van dhr. Wongsowikromo

Na afloop van de training was de opening van de kas. Inwoners van het dorp, mensen die ons geholpen hebben met het project, kinderen van de Leitzelschool en geïnteresseerden van het LVV kwamen kijken naar de officiële overdracht van de kas. Voor ieder was er een glaasje softdrink en een bol.
Het LVV kwam nog met een verrassing: zij hadden al een aantal planten meegenomen die meteen konden worden geplant. De leden van de werkgroep hebben het overdrachtscertificaat ondertekend en kregen hierbij ook een logboek om de vorderingen van de kas in bij te houden.

Tot slot nam, tot ons grote verbazing,  meneer Dijkman het woord en namens de hele werkgroep en Pelgrimkondre werden wij bedankt en kregen we hierbij een kado van de werkgroep. Het waren traditionele kleren! De kleren werden ons meteen aangedaan en – omdat dat volgens de werkgroep zo hoort als je die kleren draagt – hebben we een traditionele dans opgevoerd. Aan de reacties was te merken dat wij deze dans met een licht Westerse inslag uitvoerden.. Een prachtige afsluitende dag voor ons project!

 
We werden uitvoerig bedankt voor ons inzet

Via de mail hebben we nog contact met de werkgroep. De eerste berichten zijn al zeer positief! De put is gegraven, de pomp werkt en de eerste zaden zijn al gezaaid!
Wat ons betreft een zeer geslaagd project, we hebben genoten van het werken met ieder die aan het project heeft meegewerkt. Met name de enthousiaste werkgroep en de goede hulp van het LVV.

De kinderen van klas 4 en 5 die in de kas zullen werken,
achteraan een aantal leden van de werkgroep

We hopen op een goede oogst en daar hebben we al het vertrouwen in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers