maandag 17 januari 2011

Inrichting kas

Nu de kas volledig staat zijn we begonnen met de inrichting van de kas. De grond is al helemaal getjapt (met de hand! Gezien de ploeg kapot was, heeft dit helaas wat meer tijd gekost). We zijn begonnen met de nursery, het deel waar de planten kunnen ontkiemen. Het timmeren in dit harde hardhout blijft, ondanks onze lessen van broeder August, een lastige zaak... Het is gelukkig toch gelukt om het schaduwgaas te bevestigen, de planken rondom de kas te plaatsen (om de zwarte aarde vast te houden), hout te vernissen en de zaaibak in elkaar te zetten.


Er moeten nog veel dingen gebeuren, maar er wordt hard doorgewerkt! 

We hadden een mooie officiƫle afsluitende dag gepland op vrijdag, maar vanwege een begrafenis in het dorp ligt alles die dag stil.. We waren juist zo blij dat het LVV in grote getale zou komen, de werkgroep en de leerkrachten allemaal aanwezig konden zijn, met als afsluiter de overdracht van de kas. Veel georganiseer met de goede mensen bij elkaar krijgen, we hopen dat dat ons een tweede keer lukt. Gelukkig krijgen we veel steun vanuit het LVV.

Zaken die we niet in de hand (kunnen) hebben, leveren nog wel de meeste stress op, maar desondanks houden we hoop op een goede afloop van dit project in de korte tijd die we nog hebben in Suriname!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers