Het project

Het project betreft het ontwerpen, ontwikkelen en bouwen van een kassensysteem in de binnenlanden van Suriname.


Hoewel Suriname met haar prachtige tropische bossen een vruchtbaar paradijs lijkt, is dit slechts schijn. De grond is ontzettend gemakkelijk uit te putten en de regen- en droogte seizoenen brengen veel problemen en belemmeringen voor de landbouw. Om de landbouw een stuk winstgevender en betrouwbaarder te maken zullen wij deze problemen oplossen door de ontwikkeling van een kassensysteem.


Het kassensysteem zal worden ontwikkeld in nauw overleg met de plaatselijke boeren van het Patamacca ressort waar wij ons project zullen vervullen. Zo willen wij ervoor zorgen dat het systeem zo goed mogelijk aansluit op de wensen en eisen van de toekomstige gebruiker. In het systeem zal een irrigatie-, zonwerings- en bemestings systeem worden geintegreed. Het ontwerp wordt opgebouwd uit duurzame, lokale maar vooral ook voordelige materialen.


Het eindresultaat zal worden overgedragen aan de werkplaats van de Barronschool, een beroepsschool te Moengo. Hier zullen leerlingen onder leiding van een werkgroep de systemen verkopen, bouwen  en onderhouden.
De leerlingen zullen tevens betrokken worden bij de bouw van het prototype op het terrein van de enige basisschool van het Patamacca ressort, de Leitzelschool.


Met dit kassensysteem zal de oogst zowel kwalitatief als kwantitatief verbeteren en zullen de boeren bovendien seizoens ongebonden en voor de markt kunnen telen. Zo stijgen de inkomsten van de boer wat de arme gemeenschap van het Patamacca ressort direct ten goede zal komen.


Meer informatie leest u in ons projectplan.


Volgers