woensdag 12 januari 2011

Bouwdag 3

Vandaag zijn de lessen voor de kinderen van de basisschool van start gegaan. Raymond, zit ook in de werkgroep, en Lucas van het ministerie van LVV (Landbouw, Veeteelt en Visserij) hebben een algemene les gegeven over planten en telen in een kas. Vervolgens hebben wij uitgelegd wat zij zullen doen in de plantenkas. De kinderen waren muisstil en luisterden goed. Komende tijd zal het LVV elke keer voor een praktijkles (zaaien, planten, oogsten, etc.) een les voor deze kinderen verzorgen.

Les van Raymond voor de kinderen van klas 4 en 5

Vervolgens zijn we terug naar Moengo gegaan om alle materialen verder in te slaan. We hebben een goede houthandelaar gevonden die ook het vervoer kon regelen, perfect geregeld! Na een uurtje werd het hout al in Pelgrimkondre geleverd.

Het plastic touw dat we hebben gebruikt was perfect om bamboe te binden, maar we vrezen voor de duurzaamheid.. We hebben daarom vandaag alle verbindingen versterkt met ijzerdraad. Daarnaast hebben we de kas helemaal klaargemaakt voor het plastic zeil: tegen elke wallaba een (gelakte) lat zodat we daar morgen de lat met het zeil aan kunnen bevestigen.Ons doel voor vandaag, het bevestigen van het zeil, hebben we helaas niet gehaald. Maar we zijn alles behalve ontevreden over deze dag. De materialen zijn vrijwel allemaal in Pelgrimkondre en het zeil kan morgen worden geplaatst. Daarnaast hebben we het goede bericht gekregen dat het hoofd van het LVV van regio Oost de trainingen voor de werkgroep komt verzorgen in Pelgrimkondre zelf! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers