woensdag 12 januari 2011

Bouwdag 2Deze dag wilden we de dakconstructie maken, aan de slag met de bamboe! De dag begon met veel haast en stress.. Voordat we aan de slag konden in Pelgrimkondre moesten er eerst nog wat materialen worden ingeslagen in de bouwwinkels van Moengo. Het grootste probleem was het touw, een essentieel onderdeel van ons bamboeontwerp. In vrijwel alle bouwshops vonden we alleen touw dat te dun, te stug, te dik, te ruw of te duur was. Uiteindelijk hielpen de chinezen in de supermarkt ons uit de brand! Zij hadden een soort van aan elkaar geknoopte boterhamzakjes die vaak gebruikt worden om hout te verbinden, ideaal! Niet dat het echt voor de verkoop bestemd was (het kwam ergens uit een dichte doos helemaal achter uit de winkel), maar natuurlijk konden we het wel kopen.

Timmerend tussen de palmen

 Aangekomen in Pelgrimkondre zijn we begonnen met het afzagen van de Wallaba’s. Op een ongelijke grond en met ongelijke palen was het best een klus om een enigszins recht dak erop te krijgen. Maar met de waterpas in de ene en de winkelhaak in de andere hand zijn we toch een heel end gekomen. Met een flink afschot is de afwatering nu helemaal in orde.

Meneer Dijkman, Rick en broeder Hari houden de ladder stevig vast 
voor de hoogte vrezende broeder August

Aan het eind van de dag kijken we dan tegen een mooi skelet aan van bamboe en wallaba. Het is leuk om te merken dat de mensen uit Pelgrimkondre zelf enthousiast zijn geworden over het gebruik van bamboe.

Eindresultaat dag 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers