maandag 12 september 2011

7 maanden later..

Hallo!

De maanden zijn voorbij gevlogen en ons vertrek uit het mooie Suriname is inmiddels alweer een hele poos geleden. Gelukkig kunnen we na al deze maanden nog steeds bericht geven van een geslaagd project in Pelgrimkondre!

Pelgrimkondre en omgeving zijn op dit moment voorzien van een nieuwe lichting studenten die in de geest van ons werk verder zullen gaan met de agrarische ontwikkeling van de regio. De twee studenten doen namelijk onderzoek naar het opzetten van agrarisch centrum op een nabijgelegen stuk jungle dat onlangs is toegekend aan de stichting om een dergelijk project op te starten. Dit centrum, geïnspireerd op het succes van de kas, moet onze opzet verder dragen.

Met het bezoek van de nieuwe studenten aan Pelgrimkondre hebben we natuurlijk ook een objectieve waarnemer van de voortgang van ons project in de buurt! En we kunnen melden dat het project een succes is! De school is nog steeds enthousiast en werkt er nog dagelijks in, en er zijn inmiddels al meerdere oogsten uit de kas gehaald, waarmee het belangrijkste doel, het stimuleren van kennisverwerving over effici├źnte groenteteelt onder de scholieren, nog steeds wordt behaald.

En dan nog groter nieuws, de werkgroep is bezig met de bouw van een tweede kas! Naast de originele komt een tweede te staan om de opbrengst te vergroten. De school had aangegeven graag meer te verbouwen gezien de kinderen graag in de kas werken. En met het overgebleven materiaal van de eerste kas kon met zeer beperkte materialen een tweede worden neergezet, gezien de grootste investering, het gegraven gat t.b.v. de watervoorziening gemakkelijk voor beide kan dienen.

Vol trots presenteren wij dan ook enkele foto’s!

'Onze' kas, incl. een nieuwe aanplant en stellage t.b.v. tomatenteelt.


De vorige teelt.

De scholieren helpen mee met de bouw van de tweede kas.

De nieuwe kas naast de eerste. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers