woensdag 1 december 2010

Terug in Paramaribo

Hallo,

Hoewel de berichten even op zich wachten lieten, en we een deel van de prachtige binnenlanden van Suriname hebben bezocht,  hebben we de afgelopen week niet stil gezeten voor ons project. Bij een eerder bezoek aan de Leitzelschool zagen we dat de watervoorziening voor de inwoners niet voldeed. Ze drinken het neerslagwater dat ze opvangen in een tank, maar in de lange droge tijd is er te weinig capaciteit in het dorp. Dit brengt het water voor onze kas in gevaar omdat dit nu eenmaal lekkerder is dan water uit de rivier. Om dit te verhinderen zijn we met STOOM en Levi Iengibe van de Weslyaanse Gemeente (eigenaar van de school) overeengekomen dat wij voor dakgoten aan de nieuwe school zullen zorgen, op kosten van de Weslyaanse gemeente. Dit is tevens een goede kans om wat positief aanzien in het dorp te krijgen, en we zullen ook hulp inschakelen van leerlingen van de Barronschool zodat die samenwerking meteen geproefd kan worden. We hebben de maten van de school en de situatie beschreven dus konden op zoek naar materialen.

In het begin van vorige week zijn we op zoek gegaan naar de benodige materialen voor de kas en de afvoer van de school in Moengo. Het winkelaanbod is helaas vrij beperkt, maar we troffen gelukkig nog een groot gedeelte van de materialen aan. Deze nieuwe inzichten hebben betekenen ook wat wijzigingen in het ontwerp en hebben een positieve uitwerking op de begroting. We zullen binnenkort het vernieuwde ontwerp en begroting in het projectplan op de site zetten, mocht u niet kunnen wachten mail ons dan even.

Donderdag zijn we vertrokken van Moengo naar Paramaribo, natuurlijk ook voor het feest en een mooie trip, maar ook voor enkele afspraken in de stad. Maandag zijn we naar verschillende bouwshops gereden, waar we veel interessant materiaal aantroffen, al heeft de aanschaf in Moengo nog steeds de voorkeur.

Gisteren hebben we twee belangrijke afspraken gehad, de eerste met Annelies Brinkman van het LVV, hoofd van de sectie voorlichting. Deze sectie wordt net opnieuw opgezet, en zij gaan ook over de kassenbouw op de volle grond. Een afspraak met alleen mevrouw Brinkman uitte zich plots in een vergadering met 6 mensen toen de gehele sectie op kwam dagen voor ons. Uit het gesprek zijn enkele interessante dingen naar voren gekomen, en mevouw Brinkman is best enthousiast over ons project en blijft ons graag volgen in de vorderingen. We verlieten het LVV uiteindelijk met een handjevol folders, een zeer goed contactpersoon en 2 mooie boeken over alles dat groente is in Suriname, deze informatie gaat ons zeker nog van pas komen.

's Avonds hebben we een afspraak gehad met het hoofd van de Weslyaanse Gemeente, meneer Levi Iengibe. Ook hieruit kwamen enkele interessante feiten over het gebied, zo bleek er plots een pijpleiding te liggen in het dorp. Ook passeerden verhalen over de historie van Pelgrimkondre en haar vroegere landbouw bezigheden, alles verwoest door de burgeroorlog (1986-1992). Levi Iengibe vertelde dat de afzet van producten geen enkel probleem zou worden, zeker wanneer wij onbespoten groenten zouden aanbieden, aangezien mensen binnen de kerk altijd wel vraag hadden naar dit soort producten, zeker wanneer een goed doel gesteund wordt. Hij was in ieder geval blij met ons project en zag het project zeker slagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers