donderdag 18 november 2010

Barronschool

Hey!

Gisteren hadden we een afspraak met mevrouw Hegeman op de Barronschool. De Barronschool is een praktijkgerichte school waar wij graag mee hopen samen te werken, enerzijds om ons te kunnen helpen bij het bouwen van de kas en anderzijds om het idee van kassenbouw verder te kunnen verspreiden.

We spraken mevrouw Hegeman in het tekenlokaal van de Barronschool, 2 jaar geleden gebouwd door studenten van de TU Delft, ook in opdracht van STOOM. We spraken met haar over haar leerlingen, die voornamelijk van het ETO (Eenvoudig Technisch Onderwijs) waren, en eerlijk gezegd schrokken we van het lage niveau van de leerlingen! Zeker beseffend dat deze mensen ongeveer 16 jaar oud zijn. Mevrouw Hegeman vertelde dat het een combinatie is van o.a. gebrek aan kunde in de Nederlandse taal en schrijfkunsten, maar vooral ook luiheid en gebrek aan motivatie.

De Barronschool heeft ook een LBGO (Lager Beroeps Gericht Onderwijs) opleiding, deze leerlingen zijn wat slimmer en gemotiveerder, helaas heeft deze opleiding nog geen landbouw richting waardoor we met ons project waarschijnlijk bij de ETO leerlingen uitkomen. We mochten deze leerlingen bij het naderen van de bouw wel een ochtend lenen, ook de LBGO'ers die de richting bouw volgen. Tevens hebben we afgesproken dat we een keer voor de klas zullen gaan staan om uit te leggen over ons project.

Mevrouw Hegeman vertelde ons daarna nog veel over de landbouw in het gebied. Ze was zelf op grond van de Barronschool een eenvoudige kas gestart bestaande uit een gespannen schaduwdoek waar dan later nog sprinklers in zouden komen.

We spraken ook nog met meneer Kromo van de afdeling staal. Hij had zelf ook wel zinvolle ideeën over landbouw, hij was zelf van mening dat we zoveel mogelijk naar een automatisch systeem heen moesten, zeker in combinatie met een school (vrije dagen, vakanties e.d.) Hij was echter erg enthousiast, volgens hem zou de Barronschool ook geholpen zijn met een dergelijk systeem en zou het onze wellicht gekopieerd kunnen worden om de opzet van mevrouw Hegeman te versterken. Meneer Kromo raadde ons aan om een afspraak te maken met meneer Soeresh Algoe, hij heeft een kas op volle grond ontwikkeld in Saramacca.

We hebben afgesproken contact te onderhouden met mevrouw Hegeman over onze vorderingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers