zondag 2 januari 2011

Kerk-mis en krutu

Hallo!

Namens ons allemaal een gezond en voorspoedig 2011 toegewenst!

Vandaag, zondag 2 januari, hebben zijn we alweer vlot van start gegaan met ons kassenbouwproject. We hebben vandaag de kerk mis van Pelgrimkondre bijgewoond en daar aan het einde een praatje gedaan over ons project. Helaas bestond de opkomst voor de helft uit kinderen, maar de overige 30 bezoekers waren mensen uit de verschillende dorpen. We hebben even kort uitgelegd, met meneer Dijkman als tolk aan onze zijde, het wat en waarom van ons project en mensen gevraagd voor de werkgroep die de kinderen zal moeten gaan begeleiden.

Na de mis hadden we een afspraak met de Werkgroep Economie van Pelgrimkondre, maar omdat de opkomst beperkt was kwamen er ook mensen van de Werkgroep Infrastructuur en de kapitein van het dorp Kraboe-Ollo, en zo ontstond er plots een krutu (vergadering) met zo'n 10 mensen. We spraken met hen over de gewassen, het ontwerp, de locatie en de werkgroep. Het was leuk om te merken dat men na een terughoudende start zelf steeds meer ging opperen en ideeën aandroeg. Aan het einde van de krutu hadden we een nieuwe locatie voor de kas en de eerste 3 mensen van de werkgroep. De aanwezige vertelde dat er wel meer mensen uit hun omgeving geïnteresseerd zouden zijn, we hebben voor komende week de eerste bijeenkomst gepland.

Nabespreking na de krutu, v.l.n.r. broeder Augustus, meneer Dijkman, kapitein van Kraboe-Ollo en Meinou

De herlocatie van de kas komt doordat het hoofd van de Weslyaanse Gemeente, de eigenaar van de school en de grond rond Pelgrimkondre, de kas te dicht bij de school vond staan, vooral omdat we over zijn gestapt naar het plan van een gegraven gat voor de irrigatie. Daarnaast zou de kas op een hoger gelegen stuk grond komen te staan, wat een dieper gat noodzakelijk maakt. Daarom hebben we met de aanwezigen op de krutu besloten de kas te verhuizen naar de andere kant van de weg, waar deze nog steeds goed in het zicht staat en uitkijkt op de school, maar vlak naast een lager gelegen gedeelte ligt waar naar zeggen van de inwoners het waterpeil vlak onder maaiveld staat. De grond waar de kas op komt te staan loopt schuin af zodat we met de afwatering ook nog eens beter uitkomen.

Nieuwe locatie van de kas, op achtergrond lager gelegen moeras-gedeelte, op voorgrond restanten van vroegere polikliniek.

Een van de leden van de nieuwe werkgroep heeft bovendien beloofd komende week aan de slag te gaan met het kappen van de bamboe, wij zullen daarbij aanwezig zijn zodat we deze meteen kunnen vernissen. De wallaba palen die het onderste deel van de kas vormt is overigens ook al aangeschaft bij een man uit het dorpje Dantapoe, deze liggen nu klaar voor de bouw.

Inspectie van de geleverde Wallaba palen

Al met al een belangrijke dag die het begin inluidt van een behoorlijk drukke maand.

1 opmerking:

  1. Hai hello allemaal,
    Heel leuk dat jullie met zoiets bezig zijn!
    Als ik daar was ,zou ik jullie ook komen helpen.

    BeantwoordenVerwijderen

Volgers