donderdag 6 januari 2011

Gesprekken en Werkgroep

Hallo,

We zijn in deze eerste week alweer ijverig van start gegaan in het nieuwe jaar. Gisteren, 5 januari, hadden we afspraken met meneer Kromopawiro van het LVV van Moengo en we hebben samen met hem de gewaskeuze vastgesteld. De keuze is gevallen op kool, tomaat, paprika en komkommer.

Later die dag hadden we een gesprek met een leraar van de Barronschool die we toevallig ontmoet hebben in de kroeg in Moengo. We spraken met hem over de landbouw in Marowijne en de ontwikkeling van het gebied door middel van enkele initiatieven die de overheid probeert op te starten. Helaas is uit dit gesprek gebleken dat het inhuren van leerlingen van de Barronschool voor ons project erg moeilijk is. Dit komt mede omdat alles nu erg snel moet gebeuren en de leerlingen net weer begonnen zijn en weinig tijd hebben voor de stage plekken.

Vandaag 6 januari hadden we een afspraak met het schoolhoofd van de Leitzelschool, mevrouw Rinolda Botho en met meneer Raymond. Meneer Raymond zal namens het ministerie LVV deelnemen in de werkgroep voor de kas. We spraken over de inpassing van de werkzaamheden van de kinderen in de schooluren, we hebben een overzicht gemaakt en de leerkrachten zullen dit gaan bespreken, maar de reacties leken erg positief.

Daarna hadden we de eerste bijeenkomst met de nieuwe werkgroep georganiseerd, deze nam plaats in de kerk van Pelgrimkondre. Deze werkgroep moet de leerlingen gaan begeleiden bij het telen in de kas en zorgen voor continuïteit in de vakanties en weekenden, onderhoud, verkoop en financiën. We presenteerden de werkgroep een overzichtje van hun toekomstige bezigheden en spraken nog even over enkele facetten van het ontwerp van de kas. De werkgroep leek erg gemotiveerd en bracht meteen interessante zaken aan. Tevens hebben we een duidelijke taakverdeling gemaakt.

De eerste vergadering van de werkgroep


Volgende week beginnen we met de bouw, dit weekend zullen we bamboe gaan kappen voor de kas. Spannend dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers