woensdag 10 november 2010

De eerste kassen gespot!

Wij zijn inmiddels al een paar dagen in Paramaribo, we zijn nog steeds bezig met acclimatiseren. Hoge temperaturen en geen airco op de kamer is even wennen, maar met in zo’n mooi land, fijne sfeer en lekker eten mogen we niet klagen!

De eerste dagen hebben we gebruikt om Paramaribo en omgeving te verkennen. Voor ons project hebben we de eerste stappen nu ook gezet. Via Geertje en Quirijn kwamen we aan het nummer van Pascal. Hij is een student van de Universiteit van Wageningen en doet een project over landbouw in Nickerie. Met hem hebben we geskyped, hij wist erg veel over tropische landbouw. We houden contact met hem en we zullen hem later misschien nog een keer in Paramaribo ontmoeten.

We zijn op het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij geweest en hebben daar met mevr. Del Prado gesproken. Zij werkt op de afdeling groente onderzoek, heeft een kassenbouwproject vanuit het ministerie begeleid en geeft les op de agrarische opleiding in Paramaribo. Zij heeft ons verschillende dingen verteld over de kassenbouwprojecten en over haar studenten (die op het moment met een vergelijkbaar project bezig zijn). Ze vond het erg jammer dat we gister niet bij haar college waren, daar hadden we veel van kunnen leren. Ze heeft de collegesheets voor ons uitgeprint, dus we zullen binnenkort weer aan het studeren...


Via haar werden we in contact gebracht met Benito Reeberg, een student van haar. Hij heeft zelf al eens een kleine kas gebouwd en heeft drie maanden een grote kas laten bouwen. We zijn bij hem op bezoek geweest en hij heeft ons verteld hoe de hydrocultuur in zijn werk gaat. Ook vertelde hij over de mankementen van zijn kas, dingen die hij een volgende keer anders zou doen.



Door een werknemer (van zijn vader) werd ons iets te drinken aangeboden: kokosnotensap! Met een hakmes ging hij de tuin in en even later kwam hij terug met drie kokosnoten. Hmmm… :)


Morgen zullen we vertrekken naar Moengo, we zijn erg benieuwd naar Moengo en Patamacca!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers